Vartan Marashlyan

Folës kryesor

Vartan Marashlyan Lindi në Jerevan dhe u kthye në Armeni🇦🇲 në vitin 2010 pasi jetoi jashtë vendit për më shumë se 25 vjet. 

Ai u bë Bashkëthemelues dhe Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit Repat Armenia – një organizatë joqeveritare dhe jo-tregtare që synon të promovojë riatdhesimin me ndikim të madh në Armeni, si dhe angazhimin e armenëve të diasporës ne atdhe. Para krijimit të Repat Armenia, ai ishte Zëvendës Ministër i Diasporës. 

Vartan ka përfunduar doktoraturën në ekonomi. Ai është lektor kursi dhe ekspert i marrëdhënieve diasporë-shtet duke u fokusuar në përvojën ndërkombëtare të marrëdhënieve shtet-diasporë, politikat e riatdhesimit dhe integrimit dhe identitetin armen.

Scroll to Top