Jehona Jahaj

Folëse

Jehonë Jahaj është punonjëse sociale, poete, kuratore dhe producente e ngjarjeve socio-artistike në Berlin, Kosovë dhe Evropë. 

Ajo është e specializuar në bashkëpunimin dhe lidhjen pan diasporike në fusha kulturore dhe iu përkushtua punës komunitare dhe shërimit të transgjeneratorëve, traumës përmes tregimit dhe rekreacionit krijues. 

Në vitin 2019 themeloi “Marrja Zezë”, platformë e diasporës që angazhohet për shëndetin mendor  dhe lirinë për të qenë në kontekstin diasporik në me të cilat ajo kombinon artet përformative dhe tregimin inovativ për të krijuar hapësira të sigurta skena të ndara jokonvencionale për audiencën e saj.

Scroll to Top