Mrika Nikqi

Folëse

Alpinistja Mrika Nikqi u lind më 6 dhjetor 2001 në Pejë të Kosovës 🇽🇰. Shkollën e mesme të ultë dhe shkollën e mesme të lartë e kreu në vendlindje. Aktualisht është studente e vitit të tretë në Universitetin e Prishtinës, duke studiuar në Fakultetin Juridik – Prishtinë. Pavarësisht nga ndjekjet e saj kërkuese akademike, pasioni i Mrikës për alpinizëm e ka shtyrë atë të pushtojë disa nga majat më sfiduese të botës.

Arritja më e jashtëzakonshme e Mrikës është padyshim ngjitja e shtatë majave më të larta në botë, një sfidë alpinistike që përfshin ngjitjen e majës më të lartë në secilin nga shtatë kontinentet. Me përkushtim të palëkundur, ajo arriti majat e malit Everest në Azi, Aconcagua në Amerikën e Jugut, Denali në Amerikën e Veriut, Kilimanjaro në Afrikë, Elbrus në Evropë, Masivi Vinson në Antarktidë dhe së fundi, Piramida Carstensz në Oqeani.

Arritja e Mrikës për të përfunduar Shtatë Samitet nuk ka kaluar pa u vënë re. Vendosmëria, aftësia dhe qëndrueshmëria e saj i kanë dhënë asaj një vend në Librin e Rekordeve Botërore Guinness, si gruaja e parë në botë që ka ngjitur shtatë majat më të larta të shtatë kontinenteve. 

E shtyrë nga pasioni i saj për alpinizëm, Mrika ka krijuar kompaninë e saj të quajtur “Mrika Seven Summits”. Kjo sipërmarrje i lejon asaj të ndajë ekspertizën dhe pasionin e saj për ngjitjen, nëpërmjet via ferrata  dhe promovon mirëqenien fizike dhe mendore që vjen nga përfshirja në aktivitete si joga.

Përkushtimi i Mrikës për fitnesin dhe mirëqenien e përgjithshme shtrihet përtej arritjeve të saj në alpinizëm. Ajo ka një mënyrë jetese aktive, duke u angazhuar vazhdimisht në stërvitje, ecje dhe CrossFit.

Scroll to Top