Liza Gashi

Keynote Speaker

Liza Gashi – Udhëheqëse ekzekutive, novatore dhe analiste politikash me përvojë në migrim dhe diasporë, diplomaci publike dhe digjitale, angazhim qytetar dhe avokim. 

Ajo është themeluesja dhe ish-drejtoresha ekzekutive e GERMIN. Znj. Gashi ka qenë në ballë të formësimit të diskursit publik për çështjet e diasporës dhe ka përkrahur avancimin e politikave, legjislacionit dhe qasjeve institucionale të vendit për angazhimin e diasporës për shumë vite.

 Ajo menaxhoi KosovoDiaspora.org, një platformë e angazhimit digjital dhe diplomacisë me burime të shumta që promovon shtetësinë e Kosovës ndërkombëtarisht përmes historive të suksesit të Diasporës. Përvoja e saj e politikës dhe kërkimit në zhvillimin ndërkombëtar, çështjet e migracionit dhe politikën e jashtme shtrihet në organizatat ndërkombëtare dhe lokale. 

Ajo flet rrjedhshëm gjuhën shqipe, angleze dhe spanjisht, ka përfunduar Masterin e Administratës Publike në Universitetin Shtetëror të Arizonës dhe ka një diplomë bachelor nga Kolegji Wartburg në Marrëdhënie Ndërkombëtare, Shkenca Politike dhe Gjuhë dhe Letërsi Spanjolle. Ajo është gjithashtu një studente krenare e United World College në Kosta Rika. 

Scroll to Top