Loading...

Ambasador i Shteteve të Bashkuara në Republikën e Kosovës

Philip S. Kosnett u emërua nga Presidenti Trump në korrik 2018 dhe u konfirmua nga Senati në Shtator të ishte Ambasadori i pestë i Amerikës në Republikën e Kosovës. Ai u betua si Ambasador më 27 nëntor në Uashington, DC dhe i dha letrat kredenciale Presidentit Hashim Thaçi më 3 dhjetor.

Detyra më e fundit e mëparshme e ambasadorit Kosnett ishte si Zëvendës Shef i Misionit dhe më pas i ngarkuari me punë i përkohshëm në Ankara, Turqi nga 2016-2018.

Pjesa më e madhe e karrierës së ambasadorit Kosnett është përqendruar në bashkëpunimin ndërkombëtar të sigurisë dhe pajtimin politik. Ai ka shërbyer si Zëvendës Shef i Misionit në Uzbekistan dhe në Islandë; dhe në pozicione politike, politike-ushtarake dhe ekonomike-tregtare në Afganistan, Irak, Kosovë, Hollandë, Japoni dhe Turqi. Detyrat në Uashington përfshijnë turne në Zyrat e Çështjeve Evropiane, Kundër Terrorizmit, Politiko-Ushtarake dhe Inteligjencë dhe Kërkime të Departamentit të Shtetit, si dhe në Qendrën Operative të Shtetit 24 orë.

Ambasadori Kosnett është fitues i shumëfishtë i nderit të lartë të Departamentit të Shtetit dhe çmime nderi për meritë, dhe një marrës i Medaljes së Zyrës së Sekretarit të Mbrojtjes për Shërbimin e jashtëzakonshëm Civil dhe Medaljes së për shërbimin e shquar civil nga Departamenti i Ushtrisë. Ai ka studiuar turqisht, japonisht, gjuhën holandeze dhe rusisht.

I diplomuar në 1982 në Harvard, Ambasadori Kosnett punoi si një dizenjues lojrash në New York dhe si mësues në Japoni para se të hynte në Shërbimin e Jashtëm. Gruaja e tij Alison Kosnett është një konsulente ndërkombëtare e biznesit dhe zhvillimit; djali Alex një planifikues mjedisor; dhe vajza Nicole një prodhuese e mediave sociale.