Loading...

Anëtari i Këshillit Mark Gjonaj përfaqëson Rrethin e 13-të të Këshillit në Bronx, i cili përfshin Allerton, City Island, Country Club, Edgewater Park, Ferry Point, Locust Point, Morris Park, Pelham Bay, Pelham Gardens, Pelham Parkway, Schuylerville, Silver Beach, Spenser Estates, Throggs Neck, Van Nest, Waterbury LaSalle, Westchester Square, dhe lagjet Zerega.

Lindur dhe rritur në Bronx, Këshilltari Gjonaj është djali i prindërve punëtorë, emigrantë shqiptarë, anëtarë të sindikatës, dhe gjithashtu është një i diplomuar në Universitetin e Shën Gjonit. Motivimi i tij vjen nga vështirësitë që ka kapërcyer familja e tij dhe mundësitë që ky vend i madh i ka dhënë atij dhe familjes së tij.

Gjonaj ishte i pari shqiptaro-amerikan i zgjedhur në New York City dhe State. Zgjedhur në Këshillin e Qytetit të New York-ut në vitin 2017, ai më parë shërbeu si Anëtar i Asamblesë së Shtetit të New York-ut për Rrethin e 80-të nga 2012 në 2017. Para kësaj, Gjonaj ishte Komisioneri i Bronx i Komisionit të Taksive dhe Limuzinës në New York.

Duke pranuar që shërbimet civile dhe filantropike janë gurët themelorë të një komuniteti të fortë, Gjonaj i ka kushtuar kohë dhe energji të konsiderueshme një numri organizatash dhe aktivitetesh të komunitetit. Ai është i frymëzuar nga dashuria, bujaria dhe mbështetja e familjes, miqve dhe komunitetit të tij. Duke besuar se “ju mund të dilni vetëm nga një komunitet që vendosni në të”, ai filloi iniciativën “Gjonaj CARES” (Komuniteti, Përgjegjësia, Përgjegjësia, Inkurajimi, Shërbimi), e cila promovon pjesëmarrjen e komunitetit për të përmirësuar lagjet, cilësinë e jetës , dhe një të ardhme më të ndritur.

Gjonaj jeton me krenari në seksionin Pelham Parkway në Bronx me gruan e tij, Roberta, një infermiere e shkollës publike, dhe dy djemtë e tyre, Nicholas dhe Joseph.